i-Cleantech Vlaanderen

Om inzicht te verwerven in het cleantechlandschap en de cleantech bedrijven in een groter geheel te visualiseren doet i-Cleantech Vlaanderen beroep op onze data-expertise.

 

i-Cleantech Vlaanderen vzw is een clusterorganisatie die werkt omtrent schone, ecologische en klimaatneutrale technologieën. Daarnaast assisteert de vzw de implementatie van deze technologieën in de samenleving.

 

Cleantechsector gescreend en getoond

De belangrijkste doelen van dit dataproject zijn enerzijds een overzicht voorzien van zowel de aanwezigheid van cleantech bedrijven en hun competenties. Anderzijds de interacties van de cleantech bedrijven binnen de economie visualiseren.

Het grootste obstakel in dit project is de afwezigheid van eenvoudige databronnen die schone technologie definiëren, noch bestaat er documentatie om na te gaan welke bedrijven zich associëren met cleantech en in welke mate ze dat doen. i-Cleantech Vlaanderen neemt Contribute Group onder de arm. We omzeilen de verschillende obstakels in het verzamelen, verwerken en visualiseren van deze gegevens.

 

Datacaptatie & -visualisatie 

Meerdere, ongestructureerde gegevensbronnen brengen we samen tot een basis van alle beschikbare kennis. Sommige van deze bronnen zijn webpagina’s of RSS-feeds, onder meer scannen we 1200 nieuwssites op het gebruik van termen uit een lijst van 3000 cleantech en gerelateerde concepten. Al deze ongestructureerde data verzamelen we op een gespecialiseerde database. Daarnaast creëren we de mogelijkheid om datavisualisaties op te vragen.

 

   afbeelding van chord flare datavisualisatie

 

Resultaat en toekomst

De relaties tussen duurzame technologieën en bedrijven brengen we overzichtelijk in kaart en houden we up to date. Daarnaast stellen we i-Cleantech Vlaanderen in staat de cleantechconcepten te verbinden met economische activiteiten.

Het realtime karakter van de resultaten van onze opzet laat toe de evolutie in het cleantech ecosysteem van nabij te volgen, dit was vroeger heel wat complexer. Dit instrument helpt i-Cleantech Vlaanderen met het meten en verifiëren van hun doelen en missie en blijft dit ook in de toekomst doen.

 

In samenwerking met
Vorige

Bel&Bo

Bel&Bo, de Belgische familiewinkel met meer dan 90 filialen verspreid over heel België, wil de winkelervaring van haar klanten interactiever maken.

ontdek de case