Alles uit je stage halen? Stijn versiert een job

september 25, 2017
4 min read
Het academiejaar is net op gang getrapt en wij spreken al over de stageperiode? Uiteraard, de interessantste opdrachten zijn immers snel ingevuld en het aantal stageplaatsen in een onderneming is natuurlijk niet eindeloos.

 

Met andere woorden: snelle beslissers kiezen zelf met welke technologieën en in welk bedrijf ze aan de slag gaan. Bovendien is een stageperiode meer dan een vrijblijvende inkijk in de werking van een onderneming. Het potentieel van de wisselwerking tussen stagiair en bedrijf reikt verder dan twaalf weken.

 

Een contact dat zich ontpopt tot een stage en uiteindelijk uitgroeit tot een job. Over hoe het kan lopen: een interview met Stijn Adams. Tot voor kort student Elektronica ICT, nu DevOps engineer bij Evolane.

 

Hoe ben je in contact gekomen met Contribute Group? 

Enkele jaren geleden heb ik me erg actief ingezet voor CoderDojo Belgium VZW, een non-profit beweging met vrijwilligers die gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren om te leren programmeren. Bij de opzet van een nieuwe CoderDojo-locatie kwam ik David Embrechts, managing partner van Contribute Group, voor het eerst tegen.

Later engageerde ik me voor een start-up met een sterke focus op Internet of Things. Zo ontstond de vraag om in dit kader een stageopdracht te voltooien bij één van de dochterbedrijven van Contribute Group.

Verder organiseert Contribute Group in de zomervakantie Summer of Technology, een reeks van interessante worshops waar ik verschillende keren aanwezig was.

 

Wat was de doorslag om stage te lopen bij Contribute Group?

Contribute Group is een sterk bedrijf dat bestaat uit diverse competentiecenters, elk met een eigen technologische specialisatie. Je krijgt de kans om een ruime keuze te maken voor een stageopdracht, en dit zelfs bij te sturen. Je neemt zelf het heft in eigen handen!

 

Welke stage heb je bij Contribute Group gelopen?

Een stage bij Vectr.Consulting, een jong bedrijf dat actief is met smart data. Het doel van deze stage was waardevolle data ontginnen en/of creëren met tal van concepten omtrent data-modellen in een IoT-platform voor aggregatie en captatie van data.

De eisen werden gecombineerd in een drietal opdrachten, waarbij in dit project expliciet werd gekozen om de volgende praktische toepassingen te realiseren:

  • Stabiele metingen van de luchtkwaliteit uitvoeren met 7 sensoren (Arduino Uno WiFi met Grove);
  • Real-time metingen met edge computing functionaliteit voor vibraties (WeMos D1 mini met jumper wires);
  • Bewegingen en beeldherkenning (Raspberry Pi met camera);

 

Hoe heb je de stage beleefd?

Een zelfstandige stage waarin ik de nieuwste technologie kon aanraken! Daarnaast kwam ik in contact met Evolane, een competentiecenter rond infrastructuur. Aangezien mijn profiel daar sterk bij aansluit … deed dat mijn hart nog sneller slaan!

 

Ben je meteen na je studie gestart bij Contribute Group? 

Ik ben gestart als DevOps Engineer bij Evolane, omdat het bedrijf meer focust op infrastructuur. Op dit moment houd ik me vooral bezig met de Atlassian Toolstack, maar dat wordt snel aangevuld met tal van andere technologieën.

 

Werken bij Contribute GroupWerken bij Contribute Group

 

Stijn is dus aan de slag gegaan in een ander bedrijf binnen onze groep dan waar zijn stage is doorgegaan. Als bedrijvencluster werken we geregeld met verschillende bedrijven aan één project. Uiteraard willen we dat elk van onze werknemers zich goed voelt op de plek waar hij of zij terecht komt. Stijn kon dus zonder probleem aan de slag bij het bedrijf van zijn keuze.

 

Waarom heb je voor Contribute Group gekozen als werkgever?

Een belangrijk kenmerk is dat je de voordelen hebt van een kleine start-up, een middelgroot bedrijf én een grote onderneming, respectievelijk Evolane, Contribute Group en Cronos. Dat zorgt voor enorme mogelijkheden, maar toch met een ongelooflijke gezelligheid! We werken in een omgeving waarin ondernemen écht mogelijk kan zijn – enkel je eigen ambities limiteren je.

 

Wat is jouw ervaring met Contribute Group als bedrijf? 

Een open cultuur waarin ondernemerschap enorm wordt gestimuleerd. Dat komt mede door de verschillende competentiecenters die elk een eigen sfeer en manier van werken hebben ontwikkeld.

Contribute Group is geen disruptief bedrijf, wel een sterke partner die de noden van klanten begrijpt om op lange termijn écht te innoveren – stap voor stap. Dat is de kernwaarde!

 

Heb jij ook een technologische achtergrond en ben je zelf op zoek naar een stage? Werp een blik op onze openstaande stages en geef een seintje als je vindt wat je zoekt. Vind je het niet maar wil je toch samenwerken? Laat ons weten wat je zoekt, mogelijk zorgt een beetje custom development voor de ideale opdracht.

 

Benieuwd naar onze stages?

Bekijk ze op onze website.
BEKIJK STAGES