Intris

TRIS is een uitstekende businessapplicatie maar toe aan een grondige update. Contribute Group staat producent Intris bij in de ontwikkeling van een nieuwe versie.

 

Twintig jaar geleden werd Intris opgericht als een softwareleverancier, inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een allround logistieke software en serviceprovider. Intris biedt innovatieve, gebruiksvriendelijke en transparante technologische oplossingen voor alle schakels in de logistieke keten. Verder verstrekt Intris advies en verzorgt het ook aanverwante diensten als integratie en herstel. Intris is marktleider in België en een respectabele speler in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Gedreven door een geloof in partnerschap, ontwikkelt Intris proactief logistieke applicaties. TRIS, het paradepaardje, is een businessapplicatie met rapportagemogelijkheden. Het biedt een brede waaier aan logistieke functies, gebaseerd op de nauwe relaties die Intris met haar klanten onderhoudt.

Om zich te wapenen tegen de steeds veranderende behoeften in de logistieke sector wil Intris haar applicatie vernieuwen en tot een ongezien niveau tillen. Contribute Group is de partner die Intris hierin bijstaat.

 

Beeld van de oude applicatie van Intiris

 

De ultieme logistieke applicatie

Een breed scala aan logistieke dienstverleners gebruikt de TRIS-applicatie, dit resulteert in heel wat noden en vereisten. Om hierin tegemoet te komen, treden we in overleg met verschillende partijen en organiseren we doorgedreven testsessies. Deze krijgen hun weerslag in de wireframes en user experience (UX) design.

We lanceren TRIS in de cloud, zo besparen we TRIS-gebruikers een eigen investering in de geschikte IT-infrastructuur. Verder zijn de gebruikers niet meer afhankelijk van één bepaald besturingssysteem en is TRIS op deze manier altijd en overal toegankelijk.

Om in te spelen op nieuwe behoeften in een evoluerende logistieke markt, oriënteren we TRIS meer op processen, maken we de toepassing gemakkelijk aanpasbaar en is ze eenvoudig te integreren met systemen van derden, zoals boekhoudsoftware en customer relationship management (CRM) systemen.

Verder willen we Intris aan de hand van een gestandaardiseerd platform in staat stellen de ontwikkeling van applicaties en gespecialiseerde logistieke features te versnellen.

Aan de hand van aangepaste trainingen brengen we alle Intris-medewerkers zo snel mogelijk de juiste kennis bij, met on-the-job coaching zetten we die kennisoverdracht verder. Daarnaast introduceren we de Scrum methodiek met tweewekelijkse sprints en staan we in voor testing en ondersteuning van de geïmplementeerde softwarearchitectuur.

 

beeld van de nieuwe applicatie van intris

 

Resultaat en toekomst

2500 TRIS-gebruikers, waaronder wereldwijde logistieke beheerders en douane coördinatoren werken nu meer efficiënt door middel van een aantrekkelijke, meertalige en procesgeoriënteerde web-based user interface (UI). Waar vroeger tot zeven verschillende schermen actief waren, gebruikt de app nu één venster. Het gebruik van Oracle ALTA UI heeft de klantentevredenheid drastisch verbeterd en verkleint de opstap naar nieuwe internationale markten.

De introductie van het Oracle Application Development Framework en Oracle ALTA UI laat het developmentteam toe om herbruikbare modules en code te gebruiken. Dit resulteert in een tijdswinst van 80% bij de ontwikkeling van gespecialiseerde functionaliteiten.

Naast de immense verbeteringen op vlak van UI en tijdswinst hebben we TRIS tot een cloudapplicatie getransformeerd.  De geïntegreerde Oracle-cloudoplossing biedt gebruikers een grotere flexibiliteit door de TRIS-applicatie op elk besturingssysteem toegankelijk te maken, wereldwijd en 24/7. Sterke prestaties, optimale beschikbaarheid en onbeperkte schaalbaarheid van het computervermogen zijn essentiële pro’s voor een toepassing in de bedrijvige logistieke sector.

Het kostenplaatje evolueert positief als gevolg van dit cloudmodel. Gebruikers moeten niet meer instaan voor een investering van de aangewezen IT-infrastructuur. Daarnaast ontstaat er ook een aanzienlijke besparing op de licentiekosten. Oracle’s embedded software licentiemodel genereert na twee jaar een return on investment. Verder groeit de cumulatieve besparing tot 150% na vier jaar en 240% na vijf jaar.

Ook wat de functionaliteiten betreft speelt TRIS nu op een heel ander niveau. De applicatie knoopt moeiteloos aan met meer dan 100 externe systemen. Het gaat hier om CRM-systemen, transport- en financiële software, douane management software of andere technologieën. Verder zijn de maatregelen voor toekomstige integraties met slimme apparaten, sensoren en andere Internet of Things (IoT) technologieën ook reeds getroffen.

Tot slot is ook de rapportering van TRIS geüpdatet. Via de geïntegreerde Oracle Business Intelligence Publisher voorzien we gebruikers zowel van vooraf gedefinieerde als ad hoc rapporten in een verscheidenheid van formaten voor real-time en strategische inzichten. Bovendien zijn de interfaces aanpasbaar en zo vorm te geven dat steeds de prioritaire bedrijfsbehoeften het best geduid zijn.

Contribute Group is ervan overtuigd met deze implementaties van de TRIS-applicatie een nieuwe standaard te zetten in de logistieke sector. Zowel op vlak van gebruiksvriendelijkheid, rapportage, integratiemogelijkheden, tijdswinst en kostenefficiëntie hebben er doorslaggevende optimalisaties plaatsgevonden.

In samenwerking met
Vorige

Innovatieworkshop MEDIALAAN

Digitale content aanbieden via Augmented & Virtual Reality, hoe kan dat? Dat is de vraag die we samen met MEDIALAAN tijdens een creatieve design jam beantwoorden.

ontdek de case
Volgende

Oh! Mechelen

Oh! Mechelen is een dynamische ontmoetingsplek voor creatieve ondernemers. Dat dynamisme accentueert het met een geautomatiseerde en virtuele kiosk.

ontdek de case