Customer case: Koninklijke Belgische Voetbalbond

De KBVB en Contribute Group werken al een hele tijd samen. Wat enkele jaren geleden als een kleine nood aan technische expertise begon, is uitgegroeid tot een volwaardig partnerschap. We stonden KBVB bij om de beleving van het Belgische voetbal en de werking van de voetbalbond te boosten.

 

 

Drie jaar werk in een video anderhalve minuut

Bekijk hieronder de geanimeerde vertaling van het partnerschap tussen de KBVB en Contribute Group.

 

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is de officiële instantie die het Belgische profvoetbal verenigt, de diverse nationale competities organiseert en waarbij alle clubs zich kunnen aansluiten. Bovendien staat deze organisatie in voor onze nationale ploeg, de Rode Duivels.

Een nieuwe organisatorische wind zette de KBVB aan tot moderniseren. Efficiënter werken, interactie met de supporters verhogen en digitale transformatie zijn maar enkele van de vraagstukken die we samen met de KBVB hebben aangepakt.

 

Concept & Oplossing

Nadat we bewezen de vraag om technische ondersteuning en assistentie succesvol op te vangen, kwam ook de vertaling van verschillende businessvragen naar IT-oplossingen onze richting uit. Dit heeft tot verschillende grote projecten geleid die tegelijk werden begeleid en opgeleverd. We stellen de karakteristieken op waaraan elk project moet voldoen en gaan aan de slag.

 

Contribute Group Refcase KBVB foto 7

 

Aan de hand van een agile werkwijze zijn we erin geslaagd om verschillende projecten simultaan uit te voeren en met open en persoonlijke communicatie de business hierin te betrekken. Na elke fase van de verschillende projecten heroverwegen we de prioriteiten om zo snel mogelijk de gewenste resultaten te bekomen.

Om deze projecten te volbrengen, vangen we capaciteitsverhogingen snel op met extra specialisten ter plaatse en managen we de invloed op de werking van de organisatie met de juiste coaching en informatie aangaande deze veranderingen.

 

Best of Belgian Football

Om de beleving van een wedstrijd te versterken, creëren we de ‘Best of Belgian Football -app’. Als supporter vind je alle scores, doelpuntenmakers en standen uit elke Belgische competitie terug en geef je de sfeer van een wedstrijd een eigen score. Dit alles in een applicatie voor je smartphone.

Deze app is uitgegroeid tot het informatiekanaal om als eerste de uitslagen van je favoriete team terug te vinden, spelers te volgen uit elke competitie, afgelastingen te raadplegen, kortom alle relevante voetbalinfo in de palm van je hand.

Ook vandaag blijven we instaan voor het onderhoud van de app. Met de laatste update hebben we de weergave van wedstrijdgegevens vereenvoudigd, het BBF Friends concept opgezet zodat je in één oogopslag terugvindt welke vrienden mee naar de wedstrijd komen, je stelt je eigen meldingen in en de nieuwe zoekfunctie maakt zoeken en navigeren heel wat eenvoudiger. De BBF-app is beschikbaar voor iOS en Android.

 

Contribute Group Refcase KBVB foto 8 

e-Kick off

Digitale wedstrijdbladen in de e-Kick off applicatie laten scheidsrechters toe om de officiële resultaten meteen na het laatste fluitsignaal door te sturen. Elke voetbalfan, secretaris, speler of andere betrokkene die de resultaten wil kennen, heeft hier nu veel sneller toegang toe.

 

1895

Het aanhoudende succes van de Rode Duivels bracht de officiële supportersclub 1895 weer onder de aandacht. We creëren een applicatie met dezelfde naam waarmee we informatie over de supporters verzamelen en de tickets voor wedstrijden van de Rode Duivels verdelen.

 

Uiteraard blijven wij ook na het development van deze applicaties actief. We zetten de juiste infrastructuur op om de datastromen in goede banen te leiden, ook tijdens piekmomenten, en zorgen ervoor dat geen enkele server wordt overbelast. In elke stap blijven we betrokken en geven advies bij de mogelijke vraagstukken en potentiële oplossingen.

 

Resultaat & Toekomst

Een partnerschap dat al jaren groeit en tot nog toe resulteert in verschillende toepassingen, intern en extern, meer inzicht in de gebruikers van die toepassingen en een doorgedreven digitale transformatie. Uit al die ideeën groeide een community, meer dan een miljoen actieve voetballiefhebbers die plots altijd alle denkbare voetbaldata binnen handbereik hebben. Als verhoging van gebruikerservaring kan dat wel tellen.

De efficiëntie van de KBVB werd verbeterd door de papiermolen digitaal en automatisch te doen draaien. Schrijven, overschrijven, nakijken, handtekenen en versturen met de interne post werd digitaal invullen, elektronisch handtekenen en met één klik verzenden.

 

Contribute Group Refcase KBVB foto 9

 

Voor Contribute Group is deze samenwerking met KBVB niet enkel een mooie referentie. Het is ook het bewijs dat we projecten met een zekere grootte, verspreid over heel wat expertisevelden, van A tot Z op een gestructureerde manier kunnen afwerken.

We zijn gestart bij het opstellen van de requirements en geëindigd met het opleveren van kwalitatieve toepassingen en digitale transformatietrajecten. We ontwikkelen zowel de applicaties als de gehele IT-architectuur op hetzelfde moment. Kortom, een complexe en uitdagende oefening waarin we bewijzen dat Contribute Group samen met haar dochterondernemingen als meer dan volwaardige IT-partner uit de verf komt.

 

Contribute Group Refcase KBVB foto 2

 

In samenwerking met
Vorige

Proof of concept: automatisatie incidentmanagement

Met een proof of concept (POC) geven we inzicht in de mogelijkheden van Oracle Process Cloud, een nieuwe Oracle cloudservice die businessprocessen digitaliseert en automatiseert. We gaan aan de slag met de incidentenflows van BD myShopi.

ontdek de case
Volgende

Een intelligente prospecttool

Een digital marketingbureau verbetert websites, online communicatie en marketing van zelfstandigen. Een twintigtal medewerkers houden zich dagelijks bezig met de analoge screening van potentiële klanten. Dat kan en moet beter.

ontdek de case