Innovatieworkshop MEDIALAAN

We dagen drie teams uit om parallel aan verschillende concepten te werken. Ieder team bestaat uit drie deelnemers, telkens bijgestaan door één van onze AR/VR specialisten.


“Digitale content aanbieden via Augmented & Virtual Reality,
hoe kan dat?”

 

Dat is de vraag die we samen met MEDIALAAN trachten te beantwoorden tijdens een creatieve design jam. Deelnemers laten zich inspireren door de mogelijkheden van Augmented & Virtual Reality (AR/VR) en komen zo tot een concreet én uitvoerbaar concept. Uiteindelijk wil MEDIALAAN deze concepten toepassen op haar events doorheen het jaar.

 

Time to jam

We dagen drie teams uit om parallel aan verschillende concepten te werken. Host van dienst is innovatiepartner Peel. Ieder team bestaat uit drie deelnemers, telkens bijgestaan door één van onze AR/VR specialisten.

 

Foto design jam Medialaan

 

We introduceren bewezen methodologieën en technieken die het creatief denk- en ontwerpvermogen stimuleren. Zo halen we de deelnemers uit hun comfortzone en komen samen tot andere en nieuwe ideeën.

Teams stellen de resultaten van de concept- en prototypefase in tussentijd aan elkaar voor. Tijdens de pitch vat ieder team haar concept samen en zoomt in op topics zoals doelgroep, meerwaarde, impact en budget. Op het einde van de dag wordt ieder concept formeel voorgesteld aan een jury. Later worden deze concepten ook aan het management voorgesteld.

 

Foto design jam MedialaanFoto design jam Medialaan

 

Een AR-spel dat Disco Dans Show – een nieuw programma van VTMKZOOM – promoot, is het resultaat van deze vruchtbare dag. Daarnaast en bovenal gaf deze dag een creatieve boost aan het marketing- en eventteam, wat bij brainstorms rond toekomstige events aanzet zal geven tot frisse en vernieuwende ideeën.

 

After the jammin’

Contribute Group en Artcore Society vertegenwoordigden MEDIALAAN met een stand op de 3D World Belgium expo 2016. Aan onze booth konden bezoekers proeven van een Augmented Reality game dat het nieuwe programma Disco Dans Show van VTMKZOOM promootte. Contribute Group verzorgde de functionele werking, Artcore Society leverde het visuele materiaal.

 

Foto disco dansshow Medialaan

 

Vooraleer het spel start, geeft de speler zijn gegevens in. Bij de aanvang neemt de speler plaats voor een groot scherm waarop een aapje danst. De 3D camera – een Xbox Kinect – neemt de bewegingen van de speler over en projecteert ze op het virtueel figuurtje. Kortom: de aap aapt de bewegingen van de speler na. De speler krijgt dertig seconden om zoveel mogelijk vallende discoballen aan te tikken. Na het spel ontvangt hij zijn topscore via e-mail.

We ontwikkelden het spel met Unity3D, een game-engine die een vlotte implementatie van de visie van MEDIALAAN mogelijk maakte. Dit innovatieve project toont op een speelse manier het potentieel van een 3D-camera en brengt de speler op een magische wijze in de wereld van Disco Dans Show.

 

Ready to jam?

Wil je zelf een innovatieworkshop volgen bij Contribute Group. Dat kan. We nodigen je uit op een kennismakingsgesprek om zo je vraag en noden te kunnen scherpstellen. Zo stippelen we een innovatietraject op maat uit.

Innoveren, dat doe je samen. Begin vandaag. Contacteer ons.

In samenwerking met
Vorige

CityLab M

Contribute Group organiseert een workshop met een fictief project dat kadert binnen Citylab-M. We experimenteren met de do’s & don’ts en zoeken en definiëren de verschillende stappen die nodig zijn om tot een degelijk eindresultaat te komen.

ontdek de case
Volgende

Intris

TRIS is een uitstekende businessapplicatie maar toe aan een grondige update. Contribute Group staat producent Intris bij in de ontwikkeling van een nieuwe versie.

ontdek de case