Contribute Group, matchmaker tussen bedrijven en studenten

november 30, 2017
5 min read
Is je organisatie nieuwsgierig naar de meerwaarde van technologische innovaties, maar ziet ze af van een concrete investering? Ontbreekt het je aan inzicht met betrekking tot een bepaalde technologie om te innoveren? Contribute Group helpt bedrijven met deze vraagstukken.

 

chatbot

Eén van onze klanten uit de auto-industrie wil de werking van haar klantendienst optimaliseren aan de hand van chatbottechnologie, maar heeft momenteel niet de ruimte om hieromtrent aan research & development te doen.

 

Hoe verenigen we toegepast onderzoek in functie van een concrete vraag aangaande een innovatieve technologie met een beperkt prijskaartje?

 

Niet, lijkt het antwoord op het eerste zicht. Eens we de vraag omdraaien, geven we een beter antwoord. Wie vaart wel bij de uitvoering van een concreet onderzoek omtrent innovatieve technologieën? Is er mogelijk een vragende partij om zulk werk? En die partij is er.

Elk jaar bedienen we tientallen studenten van een interessante stage in allerlei innovatieve topics: chatbottechnologie, augmented reality, blockchaintoepassingen, IoT, ga zo maar door. Waarom tillen we hun leercurve en ervaring niet nog een trapje hoger?

 

De som lijkt te kloppen, dit is win-win-win

Onze klanten formuleren vraagstukken waarop ze zonder de nodige inspanningen en expertise niet meteen een antwoord op vinden. Studenten krijgen een stage die nog meer dan voorheen aanleunt bij het echte beroepsleven. Uiteraard nemen wij het stagebegeleiderschap voor onze rekening, voorzien de juiste bescherming en ondersteuning voor zowel de student als het project en verbinden zo twee vragende partijen.

Enerzijds een budgetvriendelijk antwoord op de klantenvraag naar de meerwaarde van technologische nieuwigheden. Anderzijds levensechte stages gebaseerd op bestaande noden van klanten in combinatie met een innovatieve technologische ervaring.

 

Theorie vs. praktijk

In theorie ziet het er dus goed uit. In de praktijk zijn we klaar om de juiste partijen samen te brengen. Momenteel zijn we al met de autoconstructeur in gesprek om een stageopdracht uit te schrijven rond chatbottechnololgie.

 

Heb je vragen omtrent de functionele meerwaarde van bepaalde technologieën? Ben je op zoek naar een next-level stage?

Laat van je horen, wij nemen het werk van matchmaker op ons.