Google Cloud Platform: blokkendoos voor de toekomst

mei 3, 2018
5 min read
Dataverwerking, nieuwe technologieën, innovatieve oplossingen, het zit in ons DNA. Iets wat we gemeen hebben met gigant Google. In onze Google-reportage kom je de komende weken in verschillende afleveringen te weten hoe wij onze klanten helpen door onze expertise te koppelen aan de technologie van het Google Cloud Platform. Gerrit de Kepper, managing partner van Contribute Group, bijt de spits af en vertelt waarom we precies fan zijn van Google.

 

Kindred spirits

“Ja, wij zijn Google believers”, glimlacht Gerrit de Kepper. “Samen met onze klanten zoeken we uit hoe ze hun digitale transformatie optimaal kunnen realiseren. We volgen nieuwigheden op, passen ze toe en proberen altijd twee stappen vooruit te denken. Dat we ook kijken naar Google en al eens een beroep doen op hun cloudplatform, sluit daarbij aan.”

 

Meerwaarde uit data

De toekomst van bedrijven en hun digitale transformatie hangt nauw samen met data en vooral de meerwaarde die ze uit die data kunnen halen. Innovatieve technologieën zijn een belangrijke motor. “Internet of Things, augmented en virtual reality, artificial intelligence … Bij Contribute Group zijn we gebeten door alles wat te maken heeft met data en innovatie. We gaan snel met nieuwe technologieën aan de slag, omdat we net dat stapje voor willen zijn. Hoewel elke entiteit zich focust op zijn niche, bundelen en delen we binnen onze groep heel wat kennis en expertise. Dat biedt ons een brede kijk waardoor we onze klanten een totaaloplossing kunnen aanbieden.”

 

Waarom Google?

Dat Google deel uitmaakt van die totaaloplossing is niet zo verrassend. Ook daar zijn ze overtuigd dat data science en datagedreven technologieën de toekomst zijn. “Google heeft toegang tot massa’s data. Ze bezitten de expertise en de kracht om nieuwe inzichten te vergaren, algoritmes te bedenken, problemen te detecteren en antwoorden te vinden. Dat sluit perfect aan bij ons eigen verhaal.”

 

“Het is niet altijd nodig om het warm water opnieuw uit te vinden, wel om nieuwe toepassingen te vinden waar onze klanten beter van worden.” Gerrit De Kepper – Managing partner Contribute Group

 

Nieuwe toepassingen

Het Google Cloud Platform biedt een uitgebreid gamma aan oplossingen en tools op het vlak Infrastructure-, Platform-, en Software-as-a-Service. Stuk voor stuk zaken waar ook Contribute Group op inzet. “Logisch dus dat wij in Google geloven. Wij volgen hen van nabij op. Het is niet altijd nodig om het warm water opnieuw uit te vinden, wel om nieuwe toepassingen te vinden waar onze klanten beter van worden.”

 

Bouwen met Google Cloud Platform

Het enthousiasme voor het platform sluit niet alleen aan bij de filosofie, maar ook bij de expertise van Contribute Group. “Google Cloud Platform laat ons toe maatoplossingen te bouwen, testen en ontwikkelen op een veilige, performante en schaalbare infrastructuur. Binnen onze groep worden alle bouwblokken van dit model ondersteund. Zo focust Evolane op infra, containers, performantie, security en monitoring. Dankzij Google Compute Engine voorzien zij bijvoorbeeld snel en veilig cloudservers. Handig als je een hackathon organiseert of een prototype moet ontwikkelen. Je verliest geen tijd en geld meer met het opzetten van een testinfrastructuur en kunt echt focussen op ontwikkeling. Vectr.Consulting dekt het stuk af rond data-analyse en machine learning. Zij gebruiken bijvoorbeeld Google’s TensorFlow als open source oplossing voor deep learning. Connected business platforms, mobiele applicaties en integratie is dan weer de specialiteit van Bewire dat een partnership afsloot met Apigee, het cross-cloud API-platform van Google.”

 

Google Cloud Platform stack 

Het werkt gewoon

Die positieve ervaring laat zich ook binnen onze organisatie voelen. “We gebruiken al enkele jaren Google G-Suite, een reeks tools om beter samen te werken, vlot projecten te beheren, veilig bestanden op te slaan of gewoon efficiënt meetings in te plannen. Ook de authenticatie naar al onze systemen verloopt via de Google-omgeving, net als het beheer van onze websites. Wij zijn een snelgroeiende organisatie die bestaat uit verschillende entiteiten. Dankzij G-Suite kunnen wij flexibel schakelen. Het werkt altijd en is budget- en gebruiksvriendelijk.”

 

360°-oplossing

De toepassingen van Google Cloud Platform gaan ver. “Wat ons onderscheidt van andere Google-aanhangers, is dat we expertise hebben in de volledige stack. Daardoor kunnen wij binnen Contribute Group een 360°-oplossing aanbieden aan onze klanten. Zo heeft een bedrijf waarvoor wij een project rond machine learning uitwerken, eveneens nood aan managed services om alles up and running te houden. Wij hebben de competenties in huis om die brede service aan te bieden.”

 

Business boost

“Waar het uiteindelijk om gaat, is dat de business van onze klanten een boost krijgt door data efficiënter en intelligenter te verwerken en in te zetten. Wij zoeken altijd eerst naar de beste oplossing, en durven outside the box te denken. Vervolgens matchen we die met de ‘best fit’ op het vlak van technologie, niet omgekeerd. Google Cloud Platform behoort dan tot de mogelijkheden. Het is in elk geval een performante blokkendoos.”

 

“Dankzij onze brede expertise kijken we verder en kunnen klanten bij ons terecht voor een totaaloplossing.” Gerrit De Kepper – Managing partner Contribute Group

 

Hoe we het Google Cloud Platform concreet inzetten, kom je te weten in onze volgende Google-posts. Een hele maand laten we onze experten een voor een aan het woord over hun vakgebied. Machine learning, API-management, infrastructuur, managed services … Je ontdekt het allemaal in onze Google-reportage. Houd dus zeker onze blog en social media in het oog!

 

Benieuwd hoe je zelf meerwaarde uit data haalt?


Kom eens praten

Samen zoeken we uit hoe jouw bedrijf zich digitaal kan transformeren.