Google Cloud Platform vereenvoudigt IT-complexiteit

juni 19, 2018
4 min read
In dit artikel van onze Google-reportage geven we het woord aan Kristof Haeck, coördinator van Evolane. Dit deelbedrijf benut de technologie van Google Cloud Platform voor IAAS en managed services, al spreken ze zelf liever over continuous lifecycle management. Tussen een eerste idee en het uiteindelijke bedienen van een applicatie door de eindgebruiker ligt een heel traject. En het is net daar dat Evolane versterking biedt.

 

Om de diensten van Evolane op een eenvoudige manier uit te leggen, maakt Kristof Haeck de vergelijking met de logistieke sector:

“Wij bieden bedrijven die applicaties ontwikkelen ondersteuning op het vlak van infrastructuur, opslagbeheer en netwerken. Onze klanten ontwikkelen applicaties op basis van data en code. Die worden allemaal in een soort containers verpakt. Wij zorgen ervoor dat die containers hun bestemming bereiken via een volledige processturing, zodat de eindgebruiker de applicaties veilig en vlot kan gebruiken. Omdat we streven naar vereenvoudiging en automatisering, kiezen we voor een multicloudaanpak. Dankzij de tools van het Google Cloud Platform voorzien we onze klanten van de nodige infrastructuur, maar volgen we het proces van hun applicaties ook van A tot Z op.”

 

Infrastructure as a service (IAAS)

Met Google als leverancier van cloudinfrastructuur kiest Evolane naar eigen zeggen voor kwaliteit en expertise. “De infrastructuur bouwen we zelf niet. De oplossing van Google is niet alleen veilig, hun cloudservers zijn altijd up-and-running, uiterst stabiel, schaalbaar, er zijn Belgische datacenters en de verhouding prijs-kwaliteit zit goed. Onze engineers zorgen voor de onboarding bij onze klanten en migreren servers naar de cloud. Verder beheert Google alles.”

 

“Waarom zelf iets bouwen en uitvinden als je de nodige componenten gewoon uit de cloud kan halen?”

 

Continuous lifecycle management

Evolane vereenvoudigt de IT-complexiteit en volgt de volledige levenscyclus van applicaties op. “Dat doen we door elke applicatie in een container te verpakken en alle containers onderling met elkaar te laten communiceren en te verbinden met de onderliggende infrastructuur. Applicaties worden echter continu aangepast of geüpdatet. Met het oog op meer efficiëntie automatiseren we dat proces van prototype tot lancering. De producten van het Google Cloud Platform zijn daar geknipt voor.”

 

Google Kubernetes en App Engine

Waarom zelf iets bouwen en uitvinden als je de nodige blokken gewoon uit de cloud kan halen? “Google Kubernetes Engine zorgt ervoor dat al je containers continu automatisch verscheept worden via de cloud. Releases gaan veel sneller en developers kunnen zich volop focussen op ontwikkeling. Je kan nog een stapje verdergaan in de vereenvoudiging met Google App Engine, een platform waarmee je applicaties ontwikkelt en host. In dat geval vallen de containers weg en draaien de applicaties rechtstreeks en automatisch op de onderliggende cloudinfrastructuur. Alles hangt af van wat je als organisatie precies nodig hebt.”

 

Focus op essentie

“De producten van het Google Cloud Platform zijn sterk op zich. Wij ontzorgen onze klanten door alles van begin tot eind volgens de regels van de kunst op te zetten, te configureren, op te volgen, aan te passen of uit te breiden. Die combinatie garandeert hen een kant-en-klare omgeving op maat waarbinnen ontwikkelaars zich 100% kunnen toeleggen op het uitdenken en programmeren van performante applicaties.”

 

Overweeg je een overstap naar een cloudoplossing?
We luisteren graag en denken nog liever met je mee. 

Neem gerust contact op

 

Meer lezen over Google Cloud Platform?

Bekijk dan ook de andere posts van onze Google-reportage. Lees over de magie van AI, de kracht van API-management of de blokkendoos van Google Cloud Platform.