Hack The Future: de wereld redden met een hackathon?

december 13, 2017
5 min read
29 en 30 november vond Hack The Future plaats in Fort V te Edegem. Met twee grote tracks voor ‘Creatives’ en ‘Hackers’ richtte deze hackathon zich op laatstejaarsstudenten.

 

Contribute Group bundelt haar krachten om de wereld van 2030 te redden

Waar de deelnemers op de Creator day van Hack The Future op zoek gaan naar strategische inzichten in business, marketing en design. Krijgen ze op dag twee, Hackers day, een breed spectrum aan technologische vraagstukken voorgeschoteld.

Al die vraagstukken kaderen in de wereld van 2030. Een wereld in verdeeldheid, onderhevig aan terroristische aanvallen, de onstuitbare opmars van cryptocurrencies en wijdverspreide politiek instabiliteit.

 

Hack the Future

In elke challenge krijgen de studenten ondersteuning van verschillende bedrijven. Uiteraard staan ook wij klaar om studenten bij te staan en nemen we deel als begeleiders. Met hun technische expertise staan C4J, Cozmos en Trase de deelnemers van Hackers day bij in hun zoektocht naar de eerste prijs en een rustiger bestaan in 2030.

 

Ook voor de studenten was Hack The Future een succes

Wout Vierbergen die door de Blockchain-experts van Trase werd ondersteund kon de tweede prijs in de categorie ondernemerschap in de wacht slepen. Hij deelde zijn ervaring op LinkedIn:

 

“We hacked the future!

Yesterday Joppe and I took up the #blockchain challenge at the #HackTheFuture hackathon. We mined our own coin and set up a trading platform. By adding a bidirectional rating score to every transaction, we created a web of trust in the blockchain to improve or even replace current consensus algorithms! With praises from the jury we won second place for the entrepreneurial award. ????

Not sure if we really managed to save the future, be it was certainly a fun attempt! On to the next challenge! Thanks to Cronos and Trasebe – Bewire NV Showcase Page for this unique hackathon!” – Wout op LinkedIn

Hack the future

 

Onze experten begeleiden de hackers

Als mobile expertisecenter stond Cozmos klaar om mee te bouwen aan een mobiele database voor terroristen en mijnen. Inloggen met een QR-code en de nieuwe beelden en inlichtingen te versturen naar je medestanders om de bad guys te slim af te zijn. We redden de wereld. In totaal begeleidt Cozmos veertien teams van twee studenten die elk een app bouwen met zoveel mogelijk functionaliteiten.

 

collage_hack_the_future

 

C4J, de back-endwizards van onze groep, ondersteunt de Javatrack van Hack The Future waarin 32 developers in teams van twee op zoek gaan naar oplossingen met Java, IoT en enkele front-endtechnologieën.

 

Met een toepassing illegale landbezettingen tegengaan en indringers detecteren, dat is de opdracht. De deelnemers bouwen een applicatie die personen trackt en incidenten kan doorgeven. Foto’s of gestreamde livebeelden ondersteunen de ingestuurde meldingen. Met een extra feature integreren de studenten automatische detectie  in de buurt van belangrijke locaties.

 

Is de wereld gered? Dat merken we in 2030. Wat wel zeker is, is dat initiatieven als Hack The Future geweldig zijn. Creatieve en technologische jongeren maken aan de hand van een uitdagende setting kennis met interessante bedrijven en gelijkgestemden. Alleen maar toe te juichen dus.