Interne kruisbestuiving: van developer tot Scrum master

september 5, 2017
4 min read
Kennis delen, de kernwaarde waarop we een groot deel van onze groep hebben gebouwd en blijven bouwen. We laten de buitenwereld van onze ervaring proeven: onze Summer of Technology is nog steeds bezig. Maar ook intern delen we expertise alsof het een lieve lust is.

Kennis delen als hoeksteen van Contribute Group

Twee van onze bedrijven brachten deze week een dag samen door om hun vaardigheden aan te scherpen. Zestien leergierige developers van Bewire kregen een Scrumtraining van onze agile experten van Equalminds.

 

Sven Cipido agile coach bij equalminds

Scrum master Sven Cipido neemt de training voor zijn rekening.
Als Agile coach is kennis delen iets wat voor hem natuurlijk is. Hoe deze Scrumtraining een troef is, vindt hij evident:

 

Scrum en agile zijn intussen zo ingeburgerd in de sector dat developers sowieso een stap voor zijn als ze er wat voeling mee hebben. Het doel van deze training is een grondige kennismaking met de methodes en ceremonies zodat ze deze kennis kunnen toepassen en sneller een zelforganiserend team op de rails krijgen. Maar het stopt niet bij deze workshop. Willen ze hun certificaat op zak steken is er nog een examen: 50 vragen tegen de klok.” – Sven Cipido

 

scrumtraining door equalminds

 

Deelcultuur

We hechten belang aan onze deelcultuur. Met inspiratiesessies, trainingen of workshops, overdag en ’s avonds spreiden we relevante kennis doorheen onze bedrijvencluster.

Jeroen Benats, managing partner van Bewire plukt de vruchten van dit groepsmodel en legt uit waarom kennis delen belangrijk is voor hem en zijn bedrijf:

 

“Kennis doen we op uit ervaring van onszelf en anderen. Kennisdeling staat daarom centraal binnen Bewire en Contribute Group en vanzelfsprekend doen we beroep op onze collega-ondernemers binnen de groep om hun specifieke expertise te delen met onze eigen medewerkers. Er is immers niets zo belangrijk als de ontwikkeling en toepassing van kennis en vaardigheden die iemand met ervaring kan delen.

 

Naast technische kennis zijn soft skills steeds belangrijker binnen het IT-gebeuren. Methodologieën die de dag van vandaag het projectmatig werken ondersteunen en versterken bij onze klanten, en de communicatie die daarmee gepaard gaat, zijn verplichte basiskennis als IT’er.

 

fotocollage scrumtraning van Equalminds

 

Door beroep te doen op de Scrum-expertise van Equalminds, zorgen we ervoor dat enerzijds onze young graduates onmiddellijk mee zijn met het agile-gebeuren en anderzijds kunnen onze meer ervaren medewerkers vragen stellen waar zij in het verleden mee zijn geconfronteerd als lid van een Scrumteam of als Scrummaster zelf.” – Jeroen Benats

 

Meer dan cijfers

Als groep trachten we snel in te spelen op de noden van onze deelbedrijven. We staan elkaar bij waar we kunnen en dat loont, op verschillende vlakken. Het laat toe om te reageren op trends of tendensen in het werkveld, het biedt een werkplek waarin je blijft leren of het zorgt ervoor dat je medewerkers relevant blijven.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere redenen, het komt er op neer dat kennis delen helpt met groeien en vooruitgaan, en dat gaat over meer dan cijfers.