Over een café, rond agile, ’s avonds ergens in een kantoor

september 26, 2017
2 min read
Vorige week was er ’s avonds heel wat beweging in onze kantoren. Zo hield Equalminds haar tweemaandelijks Agile Café. Graag nemen we dit initiatief onder deloupe, want geef toe: een café, over agile, ’s avonds, in een kantoor, ergens in Edegem … wat is dat nu weer allemaal?!

 

Equalminds – ons deelbedrijf dat zich specialiseert in agile projectmanagement – organiseert voor haar medewerkers en klanten het Agile Café. Dat is een tweemaandelijkse bijeenkomst waar gelijkgezinden hun kennis over projectmanagement, agile werken, analyse en coaching delen. Ook de nodige tips en tricks worden in het café geconsumeerd.

 

Agile Café, een interactieve workshop

Vorige week donderdag was het weer zover. Gecertificeerd agile coach Kris Vunckx gaf een rondje over het gebruik van Earned Value Management (EVM) in een agile omgeving. EVM is een projectmanagementtechniek die inzicht biedt in de vooruitgang en het kostenplaatje van een project.

 

Agile Café Equalminds

 

Kris koos ervoor om dit topic te behandelen in een geanimeerde en interactieve workshop:

“Het was een leuke en interessante ervaring om de deelnemers op een speelse manier te confronteren met ‘live’ situaties uit de agile/scrum omgeving en deze te gebruiken om on-the-spot rapporten te genereren die nuttig en bruikbaar zijn voor management. Het Agile Café is een fantastisch concept om op een aangename manier de contacten met onze klanten te onderhouden en hen verder te kunnen ondersteunen bij het gebruik van agiletechnieken in hun eigen werkomgeving.” – Kris

 

En dat wordt ook bevestigd door een tevreden klant én deelnemer:

 

“Het was enorm leerrijk om op een speelse manier te leren hoe een PM kan rapporteren in een agile omgeving. Mijn complimenten aan Kris en Sven voor de ontwikkeling van de intuïtieve game. Ik wens ze er veel succes mee.”

Agile Café Equalminds

 

Next Agile Café, wees welkom!

Kom je zelf in aanraking met agile werken en wil je de communicatie daaromtrent verbeteren? Of ben je op zoek naar manieren om de theorie om te zetten naar de praktijk?

Op 23 november 2017 vindt het volgende Agile Café over Lego4Scrum plaats, inschrijven kan op de website van Equalminds.

INFO EN INSCHRIJVEN