#SOI18: van deze experts mag je deze zomer heel wat inspiratie verwachten

juni 11, 2018
3.5 min read
In juli en augustus staat Summer of Inspiration, #SOI18, op het programma, een reeks van tien inspirerende ontbijtsessies waarin telkens een spraakmakend topic en waardevolle businessinzichten centraal staan. Uiteraard kan dit niet zonder onze ijzersterke achterban van experts. Maak kennis met onze #SOI18-sprekers!

 

Tien ontbijtsessies, tien inspirerende topics, twaalf experts.
Graag stellen we de sprekers van Summer of Inspiration voor, zij delen hun kennis rond trending topics op vlak van innovatie en digitale transformatie en bezorgen jou de nodige inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

 

1. 2025! Business as usual of toch niet?

Deze sessie zoomt in op artificial intelligence en de mogelijkheden die het biedt. Alsof dat op zich niet genoeg is, krijg je twee sprekers voor de prijs van één. Tom Michiels en Ignaz Wanders leiden je rond in de wereld van AI.

INSCHRIJVEN

 

Tom Michiels behaalde in 2001 zijn Master of Engineering en bouwt sindsdien aan zijn kennis en expertise als data scientist en architect. Met het ene oog op de toekomst en het andere op wat vandaag kan, legt Tom zich toe op heel wat data science technieken en methodieken.

 

Ignaz Wanders heeft meer dan twintig jaar ervaring als integratiearchitect. Vandaag is hij data scientist en managing partner van Vectr.Consulting en focust hij op data-architectuur. Ignaz ondersteunt bedrijven in hun digitale transformatie naar een future-proof organisatie. Slim zijn met data is de sleutel tot succes!.

 

2. Innovation Game: leren innoveren en innoverend te denken.

Geloof je dat je innoverend denken kan leren? Ben je op zoek naar vernieuwende, onderbouwde inzichten rond innovatiecultuur én een eerste stappenplan om deze in jouw organisatie te introduceren? Dit is jouw sessie, Michaël Van Damme is je gids.

INSCHRIJVEN

 

Michaël Van Damme doctoreerde als experimenteel psycholoog aan de vakgroep organisatiepsychologie van Universiteit Gent. Hij deed onderzoek naar innovatie in teams en organisaties. Vandaag wil Michaël zijn wetenschappelijk onderbouwde kennis rond innovatie vertalen naar concrete tools en technieken om toe te passen in de praktijk.

 

3. Data science voor nieuwe business inzichten.

Start de transformatie naar een data-gedreven organisatie. Koen Rutten zet je op weg.

INSCHRIJVEN

 

Koen Rutten vergaarde doorheen de jaren unieke inzichten op vlak van data science door uitvoerig onderzoek te doen. Sinds 2015 draagt Koen dan ook de titel Doctor of Philosophy (Ph.D.) – Bio-science Engineering. Vandaag heeft hij diepgaande kennis omtrent predictieve analyse, big data methodieken en Internet of Things.

 

4. Blockchain for business: hoe een decentraal systeem meerwaarde biedt.

Wat is de toevoegde waarde van decentrale technologieën zoals blockchain voor private bedrijven? Tijdens deze ontbijtsessie formuleren we een antwoord op deze vraag en ontdek je functionele toepassingen van blockchaintechnologie. Tekst en uitleg door Jens Mortier.

INSCHRIJVEN

 

Zo’n drie jaar geleden startte Jens Mortier met R&D rond blockchain. Hij raakte gefascineerd in de manier waarop blockchain en gedecentraliseerde systemen de organisatie van een bedrijf beïnvloedt. Vandaag biedt Jens bedrijven een antwoord op de vraag: betekent blockchain een meerwaarde mijn organisatie?

 

5. API’s: een nieuwe bron inkomsten.

Hoe je de API’s van je bedrijf rendabel maakt op basis van een uitgekiend API-management? Daar heeft Olivier Maurice het antwoord op.

INSCHRIJVEN

 

Olivier Maurice is een integratiearchitect die van vele markten thuis is. Enerzijds bouwde hij technisch expertise op als developer en technisch analist, anderzijds vergaarde hij inzichten in businessprocessen zoals productie, aankoop, sales en logistiek. Met deze brede kennis, weet Olivier steeds de vertaalslag van business naar IT te maken.

 

6. Hoe een efficiënte IT-organisatie bijdraagt aan digitale transformatie.

De bouwstenen van een effectieve en efficiënte IT-organisatie, uitgelegd door Christophe De Clercq en Gerrit De Kepper.

INSCHRIJVEN

 

Christophe De Clercq is Senior Software Consultant en heeft meer dan twintig jaar ervaring in het vak. Doorheen de jaren bouwde hij diepgaande kennis op in de Normalized System methodiek en DEMO (Dynamic Essential Modeling of Organizations). Zijn doel? Stabiele systemen bouwen, met zo weinig mogelijk complexiteit, die voorzien zijn op verandering.

 

Gerrit De Kepper richtte in 2007 Contribute Group op en is sindsdien niet meer van het roer weg te slaan. Dagelijks bouwt hij aan het pad van Contribute Group, dat continu evolueert, groeit en transformeert, zowel op strategisch als operationeel vlak. De ervaringen en inzichten die hij de voorbije elf jaar opbouwde, deelt hij graag met gelijkgezinden.

 

7. Scaling Agile: een flexibelere organisatie.

Miranda Molemans gaat dieper in op de verbinding van Scrumteams die aan dezelfde producten werken en legt uit hoe je een agile organisatie bouwt.

INSCHRIJVEN

 

Miranda Molemans is een echte Agile-believer en bouwde de voorbije tien jaar aan haar expertise als projectmanager en product owner. Vandaag is Miranda een Agile coach en business analist die van aanpakken weet en de evoluties in de markt op de voet volgt.

 

8. UX en content voor een optimale customer experience.

Het perfecte huwelijk voor een optimale customer experience. Relatietips voor de optimale customer experience door Bart Van Hecke en Mieke Scheirs.

INSCHRIJVEN

 

Bart Van Hecke is van opleiding grafisch vormgever, maar sloeg in zijn professionele carrière al snel het UX-pad in. Of het nu gaat over een ontwerp van een eenvoudige website, complexe businessapplicatie of vernieuwende augmented reality toepassing: als UX-expert fungeert Bart steeds als advocaat van de gebruiker. Vandaag deelt hij zijn visie en kennis over user experience met gelijkgezinden.

 

De voorbije vijf jaar bouwde Mieke Scheirs haar expertise als copywriter en communicatiestrateeg uit. Met haar geloof in customer-facing communicatie en waardevolle content, brengt ze relevantie in de informatiemaatschappij van vandaag. De juiste content voor het juiste doelpubliek, inspirerend, wervend of zakelijk, campagnematig of met wat meer verhaal? Mieke zet de puntjes op de i.

 

9. Data science voorbij de hype: wat is het nu concreet?

Geert Verstraeten vertelt wat kan en wat de uitdagingen van morgen zijn. In deze sessie krijg je antwoorden, concrete use cases en tips.

INSCHRIJVEN

 

Geert Verstraeten behaalde in 2005 zijn Ph.D.-titel in predictive analytics en heeft al meer dan tien jaar ervaring in diverse sectoren zoals retail, telecom en banking. Vandaag focust hij voornamelijk op projectmanagement en training en spreekt hij regelmatig op conferenties. Zijn ambitie is analisten en managers begeleiden in het succesvol toepassen van data science en predictive analytics.

 

10. De meerwaarde van augmented en virtual reality voor je bedrijf.

Bart Van Hecke staat voor een tweede keer op het programma. In deze sessie gaat hij op zoek naar  hoe een nieuwe manier van interactie met technologie businessprocessen kan optimaliseren en duidt de functionele meerwaarde van augmented & virtual reality.

INSCHRIJVEN

 

Bart Van Hecke is van opleiding grafisch vormgever, maar sloeg in zijn professionele carrière al snel het UX-pad in. Ondertussen focust hij zich al enkel jaren op de vernieuwende technologieën augmented en virtual reality. Maar ook hier denkt Bart als UX-expert. Als advocaat van de gebruiker, draagt hij functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog in vaandel.

 

Hopelijk vind je een ontbijtsessie naar je zin.

Inschrijven kan op de sessie-pagina op de website van #SOI18.

Wij kijken er alvast naar uit je te mogen ontvangen!