Van AI tot future-proof organisaties: DTC18 bracht het allemaal

april 20, 2018
3 min read
De Digital Transformation Conference editie 2018 zit erop. Woensdag 18 april kwamen heel wat digital believers in Mechelen samen om hun ideeën rond digitale transformatie te delen. Hoe we deze dag als gold partner doorbrachten, lees je hieronder!

 
Digital Transformation Conferentie 2018 (DTC18) was verdeeld in vier tracks; business, customer, technology en sustainable innovation; en over drie zalen brachten gemotiveerde sprekers een scala aan interessante topics. Van artificial intelligence en machine learning tot chatbots en future-proof organizations: DTC18 bracht het allemaal.

 

Contribute Group op DTC18

Op onze eigen booth kon je kennis maken met enkele AI-testopstellingen en uiteraard brachten we een spreker mee. Ignaz Wanders van Vectr.Consulting bracht samen met Koen Vermeire van Unleashed een sessie waarin ze dieper ingaan op technologische en businessinnovatie en hoe ze bijdragen tot de evolutie van een leverancier van mobiele diensten tot grootschalige telecomonderneming.

Unleashed, een onderdeel van MEDIALAAN, is het bedrijf achter Mobile Viking, JIM Mobile en Stievie. Helemaal mobile dus en dat is altijd zo geweest, maar bij hun opstart lag hun focus anders. Doorheen de tijd heeft Unleashed een transformatie ondergaan van aanbieder van mobiele diensten tot full-blown telecomoperator steeds met de overtuiging dat vrije toegang tot connectiviteit en content een basisrecht is.

 

Onze spreker Ignaz Wanders op Digital Transformation Conference 2018

Onze spreker Ignaz Wanders op Digital Transformation Conference 2018

 

Deze organisatorische omslag gaat gepaard met een verschuiving van het soort en de hoeveelheid data waarmee Unleashed in contact komt. Om deze verschuiving in goede banen te leiden komt de big data expertise van Vectr.Consulting in the picture.

Een sessie die het midden hield tussen business en technologie. Enerzijds een de chronologie van de kansen die Unleashed greep om zich in enkele jaren verschillende keren heruit te vinden, anderzijds de technische vraagstukken die hiermee gepaard gaan.

 

Ben je benieuwd naar de innovatieve mogelijkheden van jouw organisatie?


Geef een seintje of neem een kijkje op sameninnoveren.be

en ontdek hoe jouw digitale transformatie eruit kan zien.