Vier tips voor een geslaagde stage

oktober 5, 2017
3 min read
De stageperiode, elke student komt er mee in aanraking in zijn of haar schoolloopbaan. Hoewel je die stage dus als een verplicht nummertje kan zien, schuilt er heel wat potentieel in.

 

Een stage biedt heel wat voordelen. Uiteraard doe je wat ervaring op. Je bouwt aan een voorsprong op de arbeidsmarkt. Bovendien kan je je professionele netwerk sterk uitbreiden wat dan weer tot een job kan leiden.

Daarnaast kom je op een andere manier in contact met je lesmaterie en kan ze omzetten in de praktijk.

Stel dat jij en je stageplaats het zo goed met elkaar kunnen vinden: fijne mensen, interessante materie, veel opleidingskansen en een aanvaardbaar aanbod, kan het je eerste job worden.

Last but not least levert je stage je ook wat zelfvertrouwen op. Een extra lijntje op je CV, je hebt al eens een sollicitatieproces doorlopen, je bouwt aan je kennis van zaken. Het draagt er allemaal tot bij.

 

Tips die je op weg helpen naar de perfecte stage-ervaring.

Kies een stage die je echt aanspreekt.
Het zal je motivatie boosten en levert meer op voor zowel jezelf als je stageplaats.

Kies de stage die je leuk vindt

 

Wees open-minded.
Je komt terecht in een omgeving waarin je met professionals aan de slag gaat. Leer van hen, waar en wanneer je kan.

Mind blowing

 

Neem initiatief.
Je hoeft het bedrijf waar je stageloopt niet opnieuw uit te vinden, maar wees actief. Ga op zoek naar de volgende opdracht als je een taak hebt afgerond, probeer mee te denken in vraagstukken die zich stellen en vraag geregeld feedback.

Neem initiatief

 

Ga bewust om met je stage.
Ontdek wie je bent, leer de dingen kennen die je leuk en minder leuk vindt. Onderzoek of de materie van je stage interessant genoeg is om een carrière op te bouwen. Deze informatie kan je na je stage goed gebruiken in de zoektocht naar een job.

wees bewust van je stage

 

Het gaat er uiteindelijk om dat je het maximale uit je stage haalt. Jij, je school en het bedrijf waar je stage loopt, investeren allemaal in dit parcours, grijp deze kans dus met beide handen. En als het echt tegenzit?  Onthoud dat het gelukkig maar een stage is, en maak er alsnog het beste van.

 

Ben je nog steeds op zoek naar je stage? Neem zeker een kijkje op ons stageplatform, voor ieder wat wils maar wel snel zijn. De plaatsen zijn beperkt!

 

Benieuwd naar onze stages?

Bekijk ze op onze website.
BEKIJK STAGES